Változásbiztonság – biztonságban a változásban, avagy gekkóként futni a víz felszínén

Szerző: | 2024. 03. 14. | #változásbiztonság

A gekkók szuperhősök! Tudnak úszni, repülni, futni a falon, a szárazföldön és a víz felszínén egyaránt. Amikor elkezdték vizsgálni, hogy mi segíti őket abban, hogy a vízen is képesek mozogni arra jöttek rá, hogy az a tanult technika, amit végeznek nem magyarázza meg, hogy miért képesek kiemelni a felsőtestüket a vízből. Ekkor tovább vizsgálódtak, hogy mi lehet az a plusz, amely erre alkalmassá teszi őket? Persze rátaláltak, hogy a nagyon erősen víztaszító, „szuperhidrofób” bőr lehet a felelős ezért. Vagyis van, amilyen tulajdonsággal születik és mellé kialakult egy technika, amelyet megtanulva kiemeli a gekkókat az állatvilágból.

De miért is jó ez?

Mert egy változó környezetben kell megfelelnie különböző környezeti kihívásoknak.

Így vagyunk ezzel mi emberek is, hiszen vannak olyan tulajdonságaink, amelyek velünk születettek és vannak olyan képességeink, amelyek egy-egy helyzetben meg tudnak minket menteni ebben a változó világban.

Mert a világ változik és nekünk ebben a világban kell tudnunk megtalálni az egyensúlyunkat, a stabilitásunkat. Hiszen mi az új norma? Az, hogy nincs stabil pont, nincs meg az a kapaszkodó a külvilágunkban, amihez képest definiáljuk magunkat.

Akkor mi segít ebben a helyzetben?

  • Az, hogy tudatosítjuk, hogy melyek azok a velünk született képességeink, amelyeket szem előtt tartva képesek vagyunk elkezdeni építeni a stabilitásunkat.
  • Az, hogy olyan eszközöket, módszereket kezdünk elsajátítani, ami segít a rugalmasságunk megőrzésében.

Tesszük azt úgy,

  • dolgozunk a múltunkkal a visszajelzésekkel,
  • keressük, hogy mi most a dolgunk és ezt hogyan tudjuk tenni,
  • a vágyakból és reményekből valódi jövőképet gyúrunk,
  • és kapcsolódunk az érzéseinkhez

Hiszem, hogy valamennyiünkben egy valódi szuperhős lakik, szabadítsuk ki!

#theory u

#agile

#reinventing map

#változásbiztonság

Hogyan menedzselhető a szervezetünk egy komplex világban?

Hogyan menedzselhető a szervezetünk egy komplex világban?

„Meglátni és megszeretni!” - ezt váltotta ki az agilitás belőlem az első találkozásunkkor! Képző cégként akkor már évek óta evangelizáltunk olyan ”új“ paradigmákat, mint a visszajelzések fontossága, a felhatalmazás ereje, a csapatba helyezett bizalom és a hibákból...